قهوهبازهای واقعی میدونن که قهوه فقط یه نوشیدنی نیست، یه عشق و علاقه است که آدم رو به دنیاهای مختلف میبره! اگه تو هم عاشق قهوهای و میخوای بدونی چه سوال های متداولی پشت این فنجون خوشعطر هست، همراه ما باش تا بهت پاسخ سوالات رایج در مورد انتخاب قهوه خوب در خانه رو بگیم.
دانههای قهوه: عربیکا یا روبوستا؟ کدوم بهتره؟
دو نوع دانه اصلی داریم که همیشه اسمشون رو میشنوی: عربیکا و روبوستا. عربیکا طعم ملایمتر و کمی شیرینتر داره و به خاطر همین خیلیها عاشقشن! روبوستا کمی تلختره و بیشتر کافئین داره، واسه همین اگه انرژی بیشتر میخوای، روبوستا به کارت میاد. امتحان کردن هر دو نوع بهت کمک میکنه بفهمی که کدوم رو بیشتر دوست داری!
دمآوری قهوه، با کدوم روش بهتر میشه؟
خب، بعد از انتخاب دونه، میرسیم به بخش جذاب دمآوری! روشهای مختلفی برای دم کردن قهوه هست که هرکدوم طعم خاصی به قهوه میده. مثلاً با فرنچ پرس، یه قهوه غلیظ و خوشعطر به دست میاری. یا با کمکس، قهوهای صاف و شفاف که طعم قوی نداره ولی خیلی لطیفه. هر روش دمآوری حس و حال خاصی داره؛ امتحان کن تا ببینی کدوم روش بیشتر به دلت میشینه.
آسیاب و برشتهکاری؛ چرا مهمن؟
یکی از رمزهای یه قهوه عالی، همین دو تا چیزه. برشتهکاری یعنی چطور دونههای قهوه رو تفت بدیم، که اگه سبک باشه، طعم قهوه میوهای و شادابه، اگه تیره باشه، طعمش تلختر و سنگینتر میشه. آسیاب کردن هم بسته به نوع قهوه فرق میکنه. مثلاً اگه اسپرسو دوست داری، باید آسیاب ریز باشه، ولی واسه فرنچ پرس باید آسیاب درشتتری استفاده کنی.
تجهیزات قهوه، چقدر مهمن؟
برای درست کردن قهوه خفن تو خونه، چیزای زیادی لازم نداری! فقط کافیه یه آسیاب خوب و یه فرنچ پرس یا دستگاه دمآوری داشته باشی. آسیاب تازه دونهها درست قبل از دمآوری، طعم قهوه رو چند برابر بهتر میکنه. اگه ابزارهای مختلف دمآوری رو هم داشته باشی، میتونی هر روز یه طعم جدید رو امتحان کنی و قهوهخوریت جذابتر بشه!
خب، حالا دیگه همه چیز برای درست کردن یه قهوه حرفهای تو خونه آمادهست! امتحان کن، با قهوهها بازی کن، طعمهای مختلف رو بچش و هر بار یه تجربه جدید داشته باش. قهوه فقط یه نوشیدنی نیست؛ یه سبک زندگیه، و توی هر فنجونش یه داستان قشنگ هست!
راستی اگه علاقه به بالا بردن اطلاعاتت درباره کافه و نوشیدنی داری مجله فودیسم پیشنهاد میکنم.